„BAJORIŠKAS“ VYNAS

Lietuva, lyginant su vynais garsėjančiomis šalimis, ilgamečių vyndarystės tradicijų neturi. Kunigaikščio Vytauto laikais (XIV–XV a.) jau buvo skanaujamas graikiškas, itališkas ir vokiškas vynas. Tačiau nėra istorinių duomenų, kad tuo metu Lietuvoje būtų gaminamas vietinis vynas – mūsų krašto klimatas nebuvo palankus vynuogynams augti. Todėl kiek vėliau lietuviai atrado būdą, kaip gaminti išskirtinį vyną iš vietinių uogų ir vaisių. 

Vaisių ir uogų vyno gamyba Lietuvoje išpopuliarėjo tik XX a. pradžioje. Senoliai gamino vyną iš svarainių, obuolių, aviečių, serbentų ir netgi rabarbarų, o kiekvienas regionas turėjo savo ypatingus receptus. Ilgą laiką naminis vynas buvo neatsiejama švenčių ir ypatingų progų dalis. Šie vynai tapo specifiniu lietuvišku gėrimu ir jų gamyba tapo pramoninė. 

Atkūrus nepriklausomybę, lietuviška vyndarystė išgyvena atgimimą. Šiandien lietuviškas vynas vėl atranda savo vietą tarp gurmanų ir išrankių gėrimų mėgėjų. Vyndariai eksperimentuoja su skirtingomis žaliavomis, derina tradicinius receptus su naujomis technologijomis ir kuria gėrimus, kurie stebina savo natūralumu bei sodriu skoniu. Vieni tokių autentiškų vyndarių Telšių krašte – "Bajoriškas" vynas kūrėjai Jolanta ir Egidijus.

"Bajoriškas" vynas – tai natūralus rankų darbo produktas, gaminamas iš savo ūkyje ir Žemaitijoje užaugintų vaisių bei uogų. Kiekvienas vyno butelis – tai kruopštaus darbo ir meilės lietuviškoms vyndarystės tradicijoms rezultatas. Šio vyno gamyboje nenaudojami jokie pramoniniai priedai, tokie kaip skonio stiprikliai, dažikliai, sirupai ar sulfitai – tik gamtos suteiktos spalvos, kvapai ir skoniai.

Kadangi vynas gaminamas iš vietoje auginamo derliaus, kiekvienų metų asortimentas priklauso nuo to, kas tais metais užderėjo. Nuolat populiarumo nepraranda intensyvaus skonio ir sodrios raudonos spalvos aronijų vynas, kuris ypač patinka vyrams. Gurmanų dėmesio sulaukia juodųjų serbentų, obuolių-raudonųjų serbentų, vyšnių, svarainių, rabarbarų vynas – kiekvienas jų pasižymi unikaliu charakteriu ir natūralia vaisių bei uogų aromatų harmonija.

Norintys artimiau susipažinti su "Bajoriškas" vynu kviečiami dalyvauti specialiai organizuojamose degustacijose, kuriose pristatomi įvairūs natūralūs vaisių ir uogų vynai. Degustacijas veda patys vyndariai – Lietuvos vyndarių asociacijos nariai, kurie dalijasi ne tik savo vyno skonio subtilybėmis, bet ir pačiu vyndarystės procesu. Degustacijos metu svečiai ragauja skirtingų rūšių vynus ir mėgaujasi maloniu pasibuvimu bei klausosi pasakojimų apie vyndarystės tradicijas Lietuvoje. 

"Bajoriškas" vyno degustacija – tai ne tik ragavimo patirtis, bet ir įdomus pasakojimas apie natūralios vyndarystės paslaptis bei tradicijų tęstinumą Žemaitijoje.

Paslaugos

Vyno degustacija

Degustacijoje ragaujami įvairių rūšių „Bajoriškas“ vynai, atskleidžiamos tradicinės vyndarystės paslaptys, susipažįstama su Lietuviško vyno kultūra ir istorija. Ragaujant skirtingus vynus atsiskleidžia nauji skoniai ir aromatai, kurie praturtina pojūčius.

Jei norite pajusti tikrąjį lietuviško vyno skonį - "Bajoriškas" vynas laukia jūsų Telšiuose! Atvykite į jaukias degustacijas, atraskite vietinio vyno paslaptis ir mėgaukitės natūraliais skoniais, kuriuos puoselėja Žemaitijos vyndariai!

Susipažinkime

Sveiki. Esame Jolanta ir Egidijus - vyndariai iš Telšių krašto, puoselėjantys "Bajoriškas" vyno tradicijas. Mūsų šeimos ūkyje su meile gaminame natūralų vyną iš vietinių uogų ir vaisių, atspindinčių Žemaitijos skonį. Kviečiame jus apsilankyti mūsų gamintų vynų degustacijose, kur galėsite paragauti įvairių vynų ir pasimėgauti naujais skoniais bei malonia atmosfera. Laukiame jūsų atvykstant!

Atsiliepimai

Džiaugiamės mūsų klientų nuoširdžiais atsiliepimais, kuriais norime su Jumis pasidalinti. Tai skatina mus dar labiau stengtis dėl Jūsų!

KONTAKTAI

Jolanta Kaubrienė
Rožių g. 3 Eigirdžių mstl. Telšių r.
Mob. +370 699 91130
Dėl vyno degustacijos rezervacijos skambinti mob. +370 682 22194